The Art of Storytelling

100% of 100
RM 28.00 RM35.00 -20%
Kod Produk: #978-967-369-573-7
Status: In Stock
Berat: 0.220kg | 214 Mukasurat
Stok: 730 unit
+ BELI SEKARANG
Sinopsis & Review

Tajuk: The Art of Storytelling
ISBN: 978-967-369-573-7
Penerbit: Puteh Press
Penulis: Hamid Addin
Tahun Terbitan: 2021
Muka Surat: 214
Halaman: Berwarna
Berat (kg): 0.22 kg
Dimensi (cm): 19.3 cm x 13.5 cm x 1.2 cm


 


ANDA PENIAGA ONLINE?




Mahu tingkatkan jualan dengan hanya mengubah ayat iklan anda?

Tak, ni bukan ubah ayat iklan biasa-biasa.

Tapi kita ubahnya menjadi ayat bercerita atau storytelling.

- “Tahu dah tentang storytelling. Tapi bila tulis, tak jadi pun.”

- “Rasanya dah tulis ayat iklan bercerita gempak dah, tapi orang tak minat pun baca.”

- “Banyak kali ubah ayat iklan, tapi satu pun tak berkesan dan berjaya.”




SAYA FAHAM!




Sebab saya pun dulu macam tu.

Bila tulis, saya padam.

Bila post, tapi tak menarik pembaca pun.

Tulis dan tulis, tapi sales masih sendu.

Hinggalah saya belajar copywriting serta storytelling daripada beberapa orang guru, termasuklah dari penulis sejarah Islam nombor 1 negara, Pak Latip.

Kemudian, saya timba pengalaman menjadi copywriter dan storyteller, menulis copywriting storytelling untuk beberapa syarikat di Malaysia.

Kini, saya sudah tahu beberapa storytelling yang berkesan untuk menarik orang membacanya, seterusnya mampu meningkatkan jualan anda.


CUMANYA, SAYA RASA TAK ADIL

Ya, saya memang ada juga menulis copywriting storytelling untuk client saya. Jualan mereka mencecah ribuan ringgit hasil copywriting storytelling yang saya hasilkan untuk mereka. Cumanya, saya hanya bantu terus menyiapkan storytelling tersebut.

Ilmu berkaitan seni storytelling ini langsung saya tidak dedahkan kepada umum.

Hinggalah seorang rakan saya yang juga seorang guru internet marketing bertanya kepada saya:

“Kamu tak nak kongsikan ilmu storytelling ni ke?”

Tersentap saya mendengar soalannya.

Ya, kerana itulah saya menghasilkan buku The Art Of Storytelling ini.





Dua post saya, yang hanya diletakkan di FB personal sahaja, namun mampu tular hingga mencecah 6,000 dan 24,000 perkongsian, dengan hanya menggunakan seni storytelling sahaja.




DALAM BUKU FIZIKAL INI, ANDA AKAN BELAJAR:




Bab 1: Apa itu storytelling, dan bagaimana ianya mampu meningkatkan jualan online anda

- Bagaimana mahu menyusun cerita yang boleh menjual?

- Storytelling bukan untuk menjual? Jadi apa yang ditekankan dalam storytelling?

- Belajar storytelling dari iklan tv.

- Trik viralkan storytelling anda secara mudah dan berkesan.

- Cipta avatar anda sebelum hasilkan storytelling.


Bab 2: 24 Seni Storytelling

- 24 seni storytelling didedahkan satu persatu buat pembaca.

- Seni yang sebelum ini tidak pernah didedahkan oleh mana-mana copywriter lagi.

- Adakah seni-seni ini boleh digabungkan menjadi satu seni?


Bab 3: Pukau Pelanggan Dengan Gambar

- Dua jenis gambar beremosi

- Tip memilih gambar yang disukai oleh FB

- Trik menulis headline pada gambar iklan

- Apakah warna copywriting kita? (tip yang sangat penting dan mahal)


Bab 4: 20 Templat Copywriting yang Menarik

- Templat copywriting dari perbagai jenis produk dan servis

- Disertakan kod Qr, tinggal anda scan dan terus edit saja.

- Jimat masa. Hanya scan, edit dan siap storytelling anda sendiri.


“BERBALOI KE DAPATKAN BUKU THE ART OF STORYTELLING NI?”

1. TAK BERBALOI jika anda SEKADAR BACA TANPA BERTINDAK.

2. Tapi jika anda MEMANG MAHU BELAJAR DAN BERUBAH, ianya adalah PELABURAN ILMU YANG SANGAT BERBALOI.

3. Sebelum dicetak dan diterbitkan, ianya TELAH DIUJI TERLEBIH DAHULU TERHADAP KIRA-KIRA 100 PENIAGA ONLINE, yang mana KESEMUANYA SANGAT BERPUAS HATI dengan isi kandungannya.

4. Sebagai copywriter, saya sendiri MENGGUNAKAN SENI DARI BUKU INI untuk HASILKAN STORYTELLING BAGI PELANGGAN SAYA.


“BERAPA HARGA BUKU INI?”

Buku yang setebal lebih 200 muka surat, dan kesemua halamannya 100% berwarna. Biasanya buku sebegini berharga RM50 ke atas, lebih-lebih lagi buku ini berkongsi ilmu seni storytelling yang belum pernah didedahkan oleh mana-mana copywriter lagi.

Tidak hairanlah jika buku ini dijual dengan harga yang sedikit mahal. Mungkin RM60 ke RM70.

Tapi, anda kini boleh mendapatkan buku The Art Of Storytelling ini dengan harga serendah RM35 sahaja!

Sebolehnya, saya mahu seramai mungkin peniaga online dapat manfaat dari buku ini.

Dapatkan buku, belajar menulis ayat iklan berbentuk storytelling darinya. Ambil manfaat darinya. Naikkan jualan selebat-lebatnya.

Ya, harga jualan buku ini terlalu murah berbanding manfaat yang bakal anda dapat.

Jadi, rebutlah peluang ini sebaiknya.




BELAJAR DAN UBAH AYAT IKLAN ANDA MENJADI MAGNET WANG

Saya nak anda dapatkan buku ini, belajar darinya. Belajar sampai menjadi. Belajar sampai jadi, sampai anda mahu hasilkan jualan berganda-ganda.

“Storytelling. Sangat mantap pengisiannya, sarat dengan ilmu2 storytelling yang mahal. Jadi mudah rasanya nak buat storytelling copywriting sekarang ni. Hanya tinggal pilih aja mana2 seni yang nak digunakan…dan bestnya boleh juga gabungkan beberapa seni dalam satu storytelling untuk hasil yang lagi padu. Terima kasih tuan! “

- Osman Dastageer, Singapura




“Baca baru sikit. Tp dah terbuka mata. Banyak contoh contoh jelas yg bt kita rasa a ahh lahh. Betul juga. Terbuka minda. Lain dari buku yang lain Saya beri 10 Bintang untuk anda dapatkan buku ni.”

- Salamiah, KL




“Tengah teruja ni tengok art of Storytelling Memang betul2 tak pernah lagi saya baca, ada copywriter yang share & dedahkan ilmu2 mahal macam ni.. Betul2 ilmu baru ni. Tak padan dengan harga, terlalu mahal nilainya jika nak bandingkan dengan harga sekarang ni. Patut letak harga mahal lagi, baru orang akan hargai.”

- Din Bahar, Shah Alam


 


SINOPSIS


 


DAPATKAH KITA MENARIK PERHATIAN DENGAN HANYA MENULIS?


Ramai yang sukakan perhatian, lagi-lagi para peniaga. Mereka perlu ‘membina’ perhatian supaya lebih ramai orang berminat dengan produk atau servis yang mereka hasilkan.


‘Membina’ perhatian itu akan menjadi lebih mudah dengan THE ART OF STORYTELLING.


Buku ini membincangkan mengenai rahsia dan cara menulis kisah daripada ‘biasa-biasa’ menjadi ‘hebat’ dan ‘luar biasa’, seterusnya menjadi daya penarik orang untuk membacanya. Akhirnya kita berjaya mengubah pembaca itu menjadi pembeli.


 


Berikut adalah keistimewaan buku ini:


1. Gaya penulisan dan persembahan yang mudah dan praktikal


2. Pendekatan infografik yang memudahkan kefahaman pembaca


3. Berwarna sepenuhnya


Disertakan juga di dalam buku ini 20 template ayat jualan yang dapat diguna pakai bagi semua jenis perniagaan.


 


Hanya tinggal salin, sunting dan post pada media sosial jualan anda.


 


ISI KANDUNGAN


 


Bab 1


Apa Itu Storytelling?


Storytelling Untuk


Kongsi Cerita


Tidak Nampak Lagi Apa Itu


Storytelling?


Storytelling Ini Formula Jugakah?


Contoh Penulisan Headline Storytelling Menggunakan Formula Copywriting


Undang-Undang Penulisan


 


Bab 2


Seni Storytelling


Seni 1:The Art of Avatar


Seni 2 : The Art of The Jersey


Seni 3 : The Art of The Structures


Seni 4 : The Art of Monomyth


Seni 5 : The Art of Sparklines


Seni 6 : The Art of Start False


Seni 7 : The Art of Monotonous


Seni 8 : The Art of Imagination


Seni 9 : The Art of Reverse Psychology


Seni 10 : The Art of Mistakes


Seni 11 : The Art of Neurosceince


Seni 12 : The Art of Oxytocin


Seni 13 : The Art of Future


Seni 14 : The Art of Secret


Seni 15 : The Art of Famed


Seni 16 : The Art of Social Proof


Seni 17 : The Art of Happiness


Seni 18 : The Art of Rhyming


Seni 19 : The Art of Hyperbole


Seni 20 : The Art of Doa


Seni 21 : The Art of Minimalist


Seni 22 : The Art of Intelligent Trap


Seni 23 : The Art of Question


Seni 24 : The Art of Cooperation


Epilog


Seni Storytelling Terbaik


 


Bab 3


Teknik Pukau Pelanggan Dengan Gambar


Dua Jenis Gambar Beremosi


Tips Meletakkan Gambar


Tips Memilih Gambar yang Disukai oleh Facebook (FB)


Tips Mahu Mengiklankan Gambar Kita Menembusi Instagram


Tips Bagaimana Menulis Headline Pada Gambar Iklan


Apakah Warna Copywriting Kita?


 


Bab 4


Templat Copywriting yang Menarik


1# Produk Umum yang ada Banyak Saingan


2# Produk Kesihatan


3# Produk Simpanan Kewangan / Emas /Pelaburan / Insurans


4# Perniagaan / Bisnes / Saham


5# Umum (Lebih Kepada Ubatan)


6# Aksesori Wanita (Beg / Kasut / Jam)


7# Jual Tudung


8# Kelas Tuisyen / Mengaji / Muzik / Silat


9# Barangan Kanak-Kanak


10# Produk Kecantikan


11# Alat Keselamatan / CCTV


12# Pakej Pelancongan


13# Pakaian


14# Produk Sukan


15# Servis


16# Insurans


17# Permainan Kanak-Kanak (5 Tahun ke Bawah)


18# Minyak Wangi


19# Program Motivasi / Konsultan


20# Belajar Bisnes Online


 


Penutup

Komen